De eerste Masterclass van Jazzsessie Middelburg en Muziekpodium Zeeland wordt op 11 februari 2024 gedoceerd door gerenommeerd saxofonist Ben van den Dungen, in de Stadsschouwburg Middelburg. De Masterclass richt zich met name op blaasinstrumenten, waarbij ingegaan wordt op de bouwstenen van improvisatie. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. Aansluitend vindt er een concert plaats door het Ben van den Dungen Quartet; een hommage aan saxofonist John Coltrane en zijn muziek.  

Plussessies en Masterclasses

Jazzsessie Middelburg is onlangs begonnen met Plussessies & Masterclasses gericht op amateurmuzikanten. Het project is mogelijk dankzij een bijdrage van Fonds voor Cultuurparticipatie en wordt uitgevoerd in samenwerking met Muziekpodium Zeeland. Bij de Plussessies worden deelnemers begeleid door een bekende muzikant. Tijdens de Masterclass krijgen zij een dagdeel les met aansluitend een concert. Twee Plussessies zijn op 5 november en 3 december gehouden met respectievelijk gitarist Aron Raams en saxofonist Paul van der Feen. Beide Plussessies konden rekenen op enthousiaste reacties van deelnemers en publiek. 

Masterclass Ben van de Dungen

De eerste Masterclass van Jazzsessie Middelburg en Muziekpodium Zeeland wordt gedoceerd door gerenommeerd saxofonist Ben van de Dungen. Ben speelt met een unieke bezieling, is een begrip in Nederland en daarbuiten, en doceert al sinds 1991 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De Masterclass vindt plaats op zondag 11 februari 2024, begint om 10.00u in de ochtend, en duurt tot 14.00u ’s middags. Lunch is inbegrepen. De Masterclass richt zich met name op blaasinstrumenten. In de Masterclass wordt onder andere ingegaan op de bouwstenen van improvisatie; de taal, het verhaal en het studeren. Deelnamekosten bedragen € 20,- p.p. Het concert is nadien voor deelnemers vrij toegankelijk. Aanmelden voor de Masterclass kan via www.jazzsessiemiddelburg.nl (link). Bij de Masterclass is plaats voor maximaal 10 deelnemers. 

Hommage aan John Coltrane
Aansluitend op de Masterclass brengt het Ben van den Dungen Quartet een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek, een van de meest invloedrijke saxofonisten aller tijden. Het kwartet brengt in deze wervelende ode een hedendaagse interpretatie van een met recht als ‘classics’ bestempeld repertoire. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via www.muziekpodiumzeeland.nl

Partners

Jazzsessie Middelburg wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Middelburg, Boutiquehotel The Roosevelt en Devnomads. De Plussessies en Masterclasses zijn mogelijk dankzij een bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie en samenwerking met Muziekpodium Zeeland.