Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Masterclass Ben van den Dungen (VOL)

11 februari van 10:00 tot 14:00

We zitten inmiddels aan het maximum aantal van 10 deelnemers. Helaas! Maar, je kunt natuurlijk nog wel naar het fantastische concert dat om 15.30u aanvangt in de foyer van de Schouwburg Middelburg. Kaarten daarvoor koop je hier (link).

De eerste Masterclass van Jazzsessie Middelburg en Muziekpodium Zeeland wordt door de meestersaxofonist Ben van den Dungen gedoceerd. Ben speelt met een unieke bezieling, is een begrip in Nederland en daarbuiten, en doceert al sinds 1991 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

De Masterclass vindt plaats op zondag 11 februari 2024, begint om 10.00u in de ochtend, en duurt tot 14.00u ’s middags. Lunch is inbegrepen. De Masterclass richt zich met name op blaasinstrumenten, basiskennis van jazzmuziek en akkoordenschema’s heb je wel nodig. Ben gaat in de Masterclass onder andere in op de bouwstenen van improvisatie; de taal, het verhaal en het studeren.

Aansluitend op de Masterclass brengt het Ben van den Dungen Quartet een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek, een van de meest invloedrijke saxofonisten aller tijden. Het kwartet brengt in deze wervelende ode een hedendaagse interpretatie van een met recht als ‘classics’ bestempeld repertoire.

Bij de Masterclass is plaats voor maximaal 10 deelnemers. Deelnamekosten bedragen € 20,- p.p. Het concert is nadien voor deelnemers vrij toegankelijk.

Let op: de Masterclass is uitsluitend voor de deelnemende muzikanten, het concert is nadien is natuurlijk voor iedereen te bezoeken. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via Muziekpodium Zeeland.

De organisatie van deze Masterclass is mogelijk dankzij een bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie en samenwerking met Muziekpodium Zeeland.

Stadsschouwburg Middelburg

Molenwater 99
Middelburg, 4331SG Nederland
+ Google Maps

Inschrijven voor muzikanten

    Ga naar de bovenkant