De tweede Masterclass van Jazzsessie Middelburg en Muziekpodium Zeeland wordt op 14 juni 2024 gedoceerd door internationaal gelauwerd pianist en componist Michiel Borstlap, in de Stadsschouwburg Middelburg. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. Aansluitend start het programma van Zeeland Jazz in Middelburg, met in de avond de optredens Michiel Borstlap & Band plays Herbie Hancock en het Zweedse Rymden. 

Masterclass Michiel Borstlap
De tweede Masterclass van Jazzsessie Middelburg en Muziekpodium Zeeland wordt gedoceerd door de internationaal gelauwerde pianist en componist Michiel Borstlap. Borstlap heeft een imposante carrière opgebouwd als solist van het Radio Filharmonisch Orkest en het Metropole Orkest. Met zijn werken won hij diverse prijzen over de gehele wereld en bracht hij, naast vele samenwerkingen met onder andere Herbie Hancock zelf, acht piano-albums uit.

De Masterclass vindt plaats op vrijdag 14 juni 2024, begint om 13.00u en duurt tot 16.30u. De Masterclass is interessant voor pianisten, maar ook voor andere instrumentalisten met een focus op lichte muziek. Ervaring met jazz en akkoordenschema’s is gewenst om goed mee te kunnen komen. Tijdens de Masterclass gaat Michiel Borstlap gericht aan de slag met de leervragen die de deelnemers hebben.

Zeeland Jazz
Aansluitend op de Masterclass gaat Zeeland Jazz in Middelburg van start. In de Schouwburg Middelburg vinden ‘s avonds twee concerten plaats. Om 20.00u start Michiel Borstlap Band plays Herbie Hancock. Om 22.00u start het Zweedse trio Rymden; dramatisch geladen ritmes en virtuoos gespeelde jazz van het hoogste niveau. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via www.zeelandjazz.nl. 

Plussessies en Masterclasses
Jazzsessie Middelburg is afgelopen jaar begonnen met Plussessies & Masterclasses gericht op amateurmuzikanten. Het project is mogelijk dankzij een bijdrage van Fonds voor Cultuurparticipatie, en wordt uitgevoerd in samenwerking met Muziekpodium Zeeland. Bij de Plussessies worden deelnemers begeleid door een bekende muzikant. Tijdens de Masterclass krijgen zij een dagdeel les van een gerenommeerd muzikant met aansluitend een concert. 11 februari was de eerste Masterclass met saxofonist Ben van den Dungen. De Masterclass van Michiel Borstlap wordt de tweede en laatste binnen dit project. 

Partners
Jazzsessie Middelburg wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Middelburg, Boutiquehotel The Roosevelt en Devnomads. De Plussessies en Masterclasses zijn mogelijk dankzij een bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie en samenwerking met Muziekpodium Zeeland.